You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

ST 50 ΤΑΧΗΠΥΚΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΣΟΒΑΣ ΙΝΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΡΗΤΙΝΟΥΧΟΣ (ΛΕΥΚΟΣ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Ταχύπηκτος επισκευαστικός σοβάς ρητινούχος με βάση το λευκό τσιμέντο. Χρησιμοποιείται για γρήγορες επισκευαστικές και επιδιορθωτικές εργασίες επιφανειών από σοβά, σκυροδέματος (κοινό ή εμφανές) ή απευθείας πάνω σε τοιχοποιίες από τούβλα ή άλλα δομικά στοιχεία. Είναι κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ομοιογενές υλικό σταθερής βιομηχανικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.
 • Απαιτείται μόνο ανάμειξή του με καθαρό νερό.
 • Εφαρμόζεται εύκολα.
 • Εξασφαλίζει ταχύτητα και οικονομία στην αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών των διαφόρων συνεργειών (σοβατζήδες, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες κ.α.)
 • Δίνει παρόμοιο τελικό οπτικό αποτέλεσμα (μετά το τρίψιμό του) με την υπάρχουσα τελική επιφάνεια του σοβά καθιστώντας ευκολότερο και αποδοτικότερο το έργο των συνεργειών (σοβατζήδες, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες κ.α.)
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση, υψηλές μηχανικές αντοχές και μηδαμινή συρρίκνωση.
 • Επιτρέπει την διαπνοή των επιστρωμένων επιφανειών, ενώ συγχρόνως τις προφυλάσσει από τις καιρικές συνθήκες και τις καθιστά ανθεκτικότερες στο χρόνο.
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Η επιφάνεια εφαρμογής πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και σταθερή. Απομακρύνονται όλα τα σαθρά υπολείμματα, σκόνες, λάδια, κλπ. και καθαρίζεται πολύ καλά η επιφάνεια επίστρωσης. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι σχετικά υψηλή και το υπόστρωμα εφαρμογής απορροφητικό θα πρέπει αυτή να διαβρέχεται προσεκτικά, προτού την εφαρμογή του ταχύπηκτου επισκευαστικού σοβά ή να εφαρμόζεται κατάλληλο αστάρι (Easymix 2040).
   Το περιεχόμενο του σακιού αναμειγνύεται με καθαρό νερό, με ηλεκτρικό αναμείκτη, σε χαμηλές στροφές ή με μπετονιέρα ή και με το χέρι έως ότου δημιουργηθεί ομοιογενές, χωρίς σβόλους μείγμα. Το μείγμα του σοβά απλώνεται με την βοήθεια κατάλληλης σπάτουλας ή και με μυστρί ανάλογα με το είδος του υποστρώματος και το μέγεθος της επιφάνειας ή ατελειών που πρόκειται να καλύψει . Μετά το τράβηγμα του σοβά (περίπου 20-30 λεπτά) τρίβεται η επιφάνεια του με υγρό τριβίδι ώστε να προκύψει ενιαίο οπτικό αποτέλεσμα με την υπάρχουσα σοβατισμένη επιφάνεια. Για αύξηση της πρόσφυσης, ελαστικότητας και υδατοαπωθητικότητας συνιστάται η προσθήκη υγρής ρητίνης (Easymix Latex) αραιωμένη στο νερό που απαιτείται για την καλή εργασιμότητα του επισκευαστικού σοβά. Συνηθής ογκομετρική αναλογία 1:25 ή 3 (ογκομετρική ποσότητα ρητίνης προς νερό).
   Δεν συνιστάται η εφαρμογή του υλικού σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα (θερμοκρασίες μικρότερες των +5°C ή μεγαλύτερες των +35°C), σε ρεύματα αέρος, βροχής, έντονης ακτινοβολίας, κλπ. Η φρεσκοεπιστρωμένη επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται τις επόμενες ώρες από την εφαρμογή της από έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   Περίπου 13,0 – 14,0 kg/m2/1cm, ανάλογα με το υπόστρωμα.

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Λευκό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας ρητίνες, ίνες και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές: ΕΝ 998-1, CS II-III, W0-W1.

   Περιγραφή: Λευκό τσιμεντοειδές κονίαμα
   Κοκκομετρία: 0,0-1,2mm
   Φαινόμενη πυκνότητα ξηρού σκληρ. κονιάματος: ~1300±20kg/m³
   Απαίτηση σε νερό: ~6,0 lt/σακί 25kg ή 1,2lt/5kg
   Τριχοειδης απορρόφηση νερού: ≤0,37kg/m².min0,5
   Αντοχή σε θραύση: 3,5 ± 0,2 Ν/mm²
   Αντοχή δτην κάμψη: 1,60 ± 0,05 N/mm²
   Εργάσιμος χρόνος έτοιμου υγρού κονιάματος:
   20-30 λεπτά (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Διατηρείτε σε προστατευμένο από υγρασία και παγετό χώρο (σε κλειστά σακιά) μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

    

    


    
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες