You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

900 ΣΟΒΑΣ ΜΙΑΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΡΗΤΙΝΟΥΧΟΣ - ΥΔΑΤΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ
(ΛΕΥΚΟΣ - ΕΓΧΡΩΜΟΣ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Σοβάς μίας στρώσης, ρητινούχος, υδατοαπωθητικός, κατάλληλος για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες. Εφαρμόζεται μετά το πεταχτό πάνω σε συμβατικές τοιχοποιίες από τούβλα, σε τοιχοποιίες από ελαφρά δομικά ή επικαλυμμένες με θερμομονωτικά υλικά (θερμομονωτικές πλάκες πολυστερίνης, κ.α.) όπως επίσης σε εμφανές μπετόν, κλπ. Κατάλληλο και για αναπαλαίωση παλαιών, φθαρμένων επιφανειών, για μερεμέτια και μικροεπιδιορθώσεις στον χώρο της οικοδομής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Ομογενές υλικό σταθερής ποιότητας
  Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση και ιδιαίτερα βελτιωμένες μηχανικές ιδιότητες
 • Είναι υδατοαπωθητικός, ενώ συγχρόνως επιτρέπει την πλήρη διαπνοή των επιστρωμέ-νων τοιχοποιϊών
 • Δεν ρηγματώνει
 • Απλώνεται πολύ εύκολα
 • Δίνει άριστα τελικά αποτελέσματα
 • Βάφεται πολύ εύκολα και οικονομικά
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Οι επιφάνειες επίστρωσης πρέπει να είναι καθαρές και σταθερές, απαλλαγμένες από υπολείμματα σοβάδων, σαθρά υλικά, σκόνες, λάδια.
   Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο του σακιού (25 kg) με περίπου 5,2-6,0 lt καθαρό νερό, με την αυτόματη μηχανή ανάμειξης των κονιαμάτων (ρότορα-στάτορα) ή με την κλασσική μηχανή σοβατίσματος ή και με την κοινή μπετονιέρα.
   Εφαρμόζουμε τον σοβά απ’ευθείας από την μηχανή ανάμειξης ή και με το χέρι. Με την βοήθεια κατάλληλου μεταλλικού πήχη απλώνομαι ομοιόμορφα το υλικό. Η επεξεργασία της επιφάνειας αρχίζει μετά το τράβηγμα του σοβά τρίβοντας με σκληρό τριβίδι ή με σκληρό ελαφρά βρεγμένο σφουγγάρι. Ο χρόνος τραβήγματος εξαρτάται από το είδος του υποστρώματος, το πάχος του σοβά και τις καιρικές συνθήκες. Προτεινόμενο πάχος εφαρμογής ανά στρώση 1,5cm.
   Για την αποφυγή σχηματισμού τριχοειδούς μορφής μικρορωγμών στην επιφάνεια του σοβά, θα πρέπει να αποφεύγεται παρατεταμένος χρόνος επεξεργασίας της επιφάνειας, η χρήση περίσσιας νερού όπως και η μη σωστή επιλογή του χρόνου τριψίματος της επιφάνειας του σοβά.
   Για καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο τρίτο περίπου του πάχους του σοβά εφαρμόζουμε κατάλληλο ανθεκτικό στα αλκάλια υαλόπλεγμα και ιδιαίτερα στις γωνίες των κουφωμάτων, στις επαφές διαφορετικών υλικών, στις κάσες των ρολών, στις οροφές και γενικά όπου εμφανίζονται μεγαλύτερες τάσεις. Για την προστασία των ακμών των τοιχοποιιών όπως επίσης και για το αλφάδιασμα της επιφάνειας του σοβά προτείνεται η χρήση κατάλληλων ανθεκτικών στα αλκάλια γωνιόκρανων και η χρήση οδηγών σοβατίσματος. Στην περίπτωση τω ιδιαίτερα λείων και μη απορροφητικών επιφανειών προτού την εφαρμογή του σοβά επιβάλλεται η χρήση ασταριού τύπου Easycontact. Κατά την διάρκεια επίστρωσης του σοβά θα πρέπει να αποφεύγονται ακραίες θερμοκρασίες κάτω των 5ºC και πάνω από τους 35 ºC.

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   Περίπου 12,0-13,0 kg/m2, για στρώση πάχους 1cm, ανάλογα με το υπόστρωμα.

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Έτοιμο προϊόν με βάση το λευκό τσιμέντο, μαζί με επιλεγμένης κοκκομετρίας αδρανή, υδράσβεστο, ρητίνη και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές: EN 998-1, CS ΙΙ-ΙΙΙ, W1-W2

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Διατηρείται σε προστατευμένο στεγνό χώρο (σε κλειστά σακιά) τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

   ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
   Σε σακιά των 25 kg σε παλέτα.

   TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
   Περιγραφή Τσιμεντοειδής λευκή κονία Πρόσφυση (EN 1015) ≥0,85 N/mm2
   Κοκκομετρία 0,0 - 1,0 mm Αντοχή σε θλίψη (μετά από 28 μέρες) (EN 1015) ≥3,9 N/mm2
   Φαινόμενο ειδικό βάρος

   ~ 1400±30 kg/m³

   Αντοχή σε κάμψη (μετά από 28 μέρες)(EN 1015) ≥1,3 N/mm2
   Θερμική αγωγιμότητα (ΕΝ 1745) ~ 0,46 W/m.K

   Τριχοειδής απορρόφηση νερού (ξηρού κονιάματος μετά από 28 μέρες)(EN 1015)

   ~0,35kg/m².min0.5

   ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Υπερβολική ποσότητα νερού και παρατεταμένο τρίψιμο της επιφάνειας μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία μικρορωγμών, όπως επίσης  η εφαρμογή μεγάλου πάχους ανά στρώση και η χρήση-εφαρμογή του υλικού σε θερμοκρασίες παγετού ή καύσωνα.
  • Ο σοβάς περιέχει τσιμέντο το οποίο αντιδρά αλκαλικά αναμειγνυόμενο με το νερό και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στην συσκευασία-σακί του προϊόντος.

   •  
     

    Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
    powered by HOTSoft.gr
    internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες