You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

850 ΣΟΒΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΣΟΒΑΣ (ΓΚΡΙ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης, μετά τον σοβά βασικής στρώσης για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες για νέες τοιχοποιίες ή αποκατάσταση παλαιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Έτοιμο προϊόν σταθερής ποιότητας
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση, ελαστικότητα και αυξημένες μηχανικές αντοχές.
 • Αποτρέπει την διείσδυση του νερού και τον εγκλωβισμό της υγρασίας, ενώ συγχρόνως επιτρέπει την πλήρη διαπνοή των επιστρωμένων επιφανειών 
 • Δεν ρηγματώνει
 • Εφαρμόζεται πολύ εύκολα
 • Δίνει άριστο τελικό αποτέλεσμα 
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Οι επιφάνειες επίστρωσης πρέπει να είναι καθαρές και σταθερές, απαλλαγμένες από υπολείμματα σοβάδων, σκόνες, λαδομπογιές, κ.α.
   Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο του σακιού (25kg) με περίπου 5,5-6,0 lt καθαρό νερό, με τις σύγχρονες (ρότορα-στάτορα) ή κλασσικές μηχανές ανάμειξης των κονιαμάτων ή και με ηλεκτρικό αναμείκτη σε χαμηλές στροφές έως ότου ομογενοποιηθεί πλήρως.
   Το έτοιμο αναμεμειγμένο με νερό υλικό μπορεί να εφαρμοστεί απ’ ευθείας από τη μηχανή πάνω στην τοιχοποιία και να απλωθεί ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλου μεταλλικού πήχη ή να απλωθεί και με το χέρι χρησιμοποιώντας  κατάλληλη σπάτουλα.
   Μετά την εφαρμογή του σοβά τελικής στρώσης και μόλις “τραβήξει” τρίβουμε την επιφάνεια του με ελαφρά βρεγμένο σκληρό τριβίδι ή σφουγγάρι. Ο χρόνος “τραβήγματος” εξαρτάται από το είδος του υποστρώματος, το πάχος του σοβά και τις καιρικές συνθήκες.
   Όταν χρησιμοποιείται πάνω σε παλαιές τοιχοποιίες ή σε εμφανή μπετόν και ιδιαίτερα όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές θα πρέπει πρώτα οι επιφάνειες να διαβρέχονται ελαφρώς ή καλύτερα να εφαρμόζεται πρώτα κατάλληλο αστάρι. 
   Μεγάλη ποσότητα νερού κατά το στάδιο του τριψίματος όπως και παρατεταμένο χρονικά τρίψιμο συμβάλει στην δημιουργία τριχοειδούς μορφής ρωγμών.  Κατά την εφαρμογή του σοβά θα πρέπει να αποφεύγονται ακραίες θερμοκρασίες κάτω των 5ºC και πάνω από τους 35 ºC.

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   Περίπου 5,0-6,0 kg/m2, για στρώση πάχους 4mm και ανάλογα με το είδος και την ποιότητα του υποστρώματος.

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Έτοιμο προϊόν με βάση το λευκό τσιμέντο μαζί με επιλεγμένης κοκκομετρίας αδρανή, υδράσβεστο  και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές: ΕΝ 998-1:2003, CS ΙΙ, W0-W1.

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Διατηρείται σε προστατευμένο στεγνό χώρο (σε κλειστά σακιά) τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

   ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
   Σε σακιά των 25kg σε παλέτα. 
                                              
   TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
   Περιγραφή Τσιμεντοειδής γκρι κονία Πρόσφυση ≥0,65 N/mm2
   Κοκκομετρία 0,0 - 1,2mm Αντοχή σε θλίψη (μετά από 28 μέρες) ≥2,85 N/mm2
   Κατανάλωση

   ~ 5,0 - 6,0 kg/m² /4mm

   Αντοχή σε κάμψη (μετά από 28 μέρες) ≥1,20 N/mm2
   Φαινόμενο ξηρό ειδικό βάρος 1350±20 kg/m³

   Τριχοειδής απορρόφηση νερού (ξηρού κονιάματος μετά από 28 μέρες)

   ≥0,48 kg/m².min0.5

   ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Υπερβολική ποσότητα νερού και παρατεταμένο τρίψιμο της επιφάνειας μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία μικρορωγμών, όπως επίσης και η χρήση-εφαρμογή του υλικού σε θερμοκρασίες παγετού ή καύσωνα.
  • Όταν η εφαρμογή γίνεται σε ιδιαίτερα απορροφητικά υποστρώματα ή η  θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή συνιστάται η διαβροχή του υποστρώματος προτού την εφαρμογή του σοβά ή σωστότερα η επάλειψη της επιφάνειας του υποστρώματος με το κατάλληλο αστάρι.
  • Ο σοβάς περιέχει τσιμέντο το οποίο αντιδρά αλκαλικά αναμειγνυόμενο με το νερό και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στο σακί του προϊόντος.

   •  
     

    Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
    powered by HOTSoft.gr
    internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες