You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

840 ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΣΟΒΑΣ ΛΕΥΚΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται ως σοβάς τελικής στρώσης, μετά τον σοβά βασικής στρώσης για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες για νέες τοιχοποιίες ή αποκατάσταση παλαιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Έτοιμο προϊόν σταθερής ποιότητας.
 • Αναμιγνύεται με καθαρό νερό εύκολα και γρήγορα, ενώ ο σοβάς που προκύπτει είναι ιδιαίτερα ευκολοδούλευτος.
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση, υψηλές μηχανικές αντοχές και αντοχή στον χρόνο.
 • Επιτρέπει την πλήρη διαπνοή των επιστρωμένων επιφανειών.
 • Δεν ρηγματώνει.
 • Δίνει άριστο τελικό αποτέλεσμα.
 • Βάφεται πολύ εύκολα.

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  Οι επιφάνειες επίστρωσης πρέπει να είναι καθαρές και σταθερές, απαλλαγμένες από υπολείμματα σοβάδων, σκόνες, λαδομπογιές, κ.α.
  Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο του σακιού (25kg) με περίπου 6,0 lt καθαρό νερό, με τις σύγχρονες (ρότορα-στάτορα) ή κλασσικές μηχανές ανάμειξης των κονιαμάτων ή και με ηλεκτρικό αναμείκτη σε χαμηλές στροφές έως ότου ομογενοποιηθεί πλήρως.
  Το έτοιμο αναμεμειγμένο με νερό υλικό μπορεί να εφαρμοστεί απ’ ευθείας από τη μηχανή πάνω στην τοιχοποιία και να απλωθεί ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλου μεταλλικού πήχη ή να απλωθεί και με το χέρι χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σπάτουλα.
  Μετά την εφαρμογή του σοβά τελικής στρώσης και μόλις “τραβήξει” τρίβουμε την επιφάνεια του με ελαφρά βρεγμένο σκληρό τριβίδι ή σφουγγάρι. Ο χρόνος “τραβήγματος” εξαρτάται από το είδος του υποστρώματος, το πάχος του σοβά και τις καιρικές συνθήκες.
  Όταν χρησιμοποιείται πάνω σε παλαιές τοιχοποιίες και όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές θα πρέπει πρώτα να εφαρμόζεται  κατάλληλο αστάρι (όπως το Easymix 2030 ή 2040). 
  Μεγάλη ποσότητα νερού κατά το στάδιο του τριψίματος όπως και παρατεταμένο χρονικά τρίψιμο συμβάλει στην δημιουργία τριχοειδούς μορφής ρωγμών. 
  Οι φρεσκοεπιστρωμένες επιφάνειες θα πρέπει να προστατεύονται τις επόμενες δύο- τρεις μέρες από τις έντονες καιρικές εναλλαγές. 
  Η εφαρμογή του σοβά θα πρέπει να αποφεύγεται να γίνεται σε ακραίες θερμοκρασίες (κάτω των 5ºC και πάνω από τους 35 ºC) και περιβαλλοντικές συνθήκες (βροχή, αέρας, σκόνη, έντονη ηλιοφάνεια).
 • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  Περίπου 5,0-6,0 kg/m2, για στρώση πάχους 4mm, ανάλογα με το είδος και την ποιότητα του υποστρώματος.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Έτοιμο προϊόν με βάση το λευκό τσιμέντο μαζί με επιλεγμένης κοκκομετρίας αδρανή, υδράσβεστο και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές: ΕΝ 998-1, CS ΙΙ, W0.

  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Διατηρείται σε προστατευμένο στεγνό χώρο (σε κλειστά σακιά) τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Σε σακιά των 25kg σε παλέτα.

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  Περιγραφή Τσιμεντοειδής γκρι κονία Πρόσφυση ≥1,0 N/mm2
  Κοκκομετρία 0,0 - 1,2 mm Αντοχή σε θλίψη (μετά από 28 μέρες) ≥3,0 N/mm2
  Κατανάλωση

  ~ 5,0 - 6,0 kg/m² /4mm

  Αντοχή σε κάμψη (μετά από 28 μέρες) ≥1,45 N/mm2
  Φαινόμενο ξηρό ειδικό βάρος 1300±20 kg/m³

  Τριχοειδής απορρόφηση νερού (ξηρού κονιάματος μετά από 28 μέρες)

  ≥0,47kg/m².min0.5

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Ο σοβάς περιέχει τσιμέντο το οποίο αντιδρά αλκαλικά αναμειγνυόμενο με το νερό και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στο σακί του προϊόντος.

  •  
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες