You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

 

650 ΣΟΒΑΣ ΠΕΤΑΧΤΟΣ (ΓΚΡΙ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ /ΧΡΗΣΗ
Τσιμεντοκονίαμα, πεταχτό, για την προετοιμασία των τοιχοποιιών προτού την επίστρωσή τους με σοβά. Εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση τόσο με το υπόστρωμα όσο και με την στρώση του σοβά που ακολουθεί, για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες. Κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί πάνω σε συνηθισμένες τοιχοποιίες από τούβλα (κοινά ή θερμομονωτικά), τσιμεντόλιθους ή σε επιφάνειες από εμφανές μπετόν ή καλυμμένες με μονωτικά υλικά. Μπορεί επίσης κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για μικροεπιδιορθώσεις και μερεμέτια στον χώρο της οικοδομής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση
 • Υψηλές μηχανικές ιδιότητες
 • Ευκολία στην εφαρμογή του
 • Δεν οξειδώνει τα μεταλλικά στοιχεία
 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
  Οι επιφάνειες της τοιχοποιίας πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγμένες από υπολείμματα σοβάδων ή άλλα σαθρά υλικά.
  Αναμιγνύουμε το περιεχόμενο του σακιού (25kg) με περίπου 4,0-4,5 lt καθαρό νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Η ανάμειξη μπορεί να γίνει με μπετονιέρα ή με τις κλασσικές μηχανές σοβατίσματος ή με τις πρέσες (ρότορα-στάτορα) για χονδρόκοκκα υλικά ή και με το χέρι. Το υλικό μπορεί να εφαρμοστεί απ’ ευθείας από την μηχανή ανάμειξης πάνω στην τοιχοποιία ή παραδοσιακά με  το μυστρί. Ο σοβάς βασικής ή μίας στρώσης θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά από 1-2 μέρες (ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες) από την εφαρμογή του πεταχτού.
  Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή ή οι επιφάνειες πολύ πορώδεις ή και παλαιές θα πρέπει προτού την εφαρμογή του πεταχτού να διαβρέχονται προσεκτικά ή να προηγείται η εφαρμογή κατάλληλου ασταριού.
  Στην περίπτωση εφαρμογής του προϊόντος σε ιδιαίτερα λείες, ελάχιστα απορροφητικές επιφάνειες (π.χ. λείο σκυρόδεμα) συνιστάται η προσθήκη υγρής οικοδομικής ρητίνης (τύπου Easymix Latex) για βελτίωση της πρόσφυσης. Nα αποφεύγεται τη χρήση του υλικού σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω των 5ºC και πάνω από τους 35ºC

  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  Περίπου 5 kg/m2, ανάλογα με το είδος του υποστρώματος.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Ξηρό κονίαμα με βάση το γκρι τσιμέντο, επιλεγμένης κοκκομετρίας αδρανή και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές: ΕΝ 998-1:2003, CS IV, W1

  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Διατηρείται σε προστατευμένο στεγνό χώρο (σε κλειστά σακιά) τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Σε σακιά των 25kg, σε παλέτα

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  Περιγραφή Τσιμεντοειδής γκρι κονία Πρόσφυση ≥1,2 N/mm2
  Περιγραφή Τσιμεντοειδής γκρι κονία Αντοχή σε θλίψη (μετά από 28 μέρες) ≥28,0 N/mm2
  Κατανάλωση ~ 5 kg/m² Αντοχή σε κάμψη (μετά από 28 μέρες) ≥4,0N/mm2
  Φαινόμενο ξηρό ειδικό βάρος ~ 1650±20 kg/m³

  Τριχοειδής απορρόφηση νερού (ξηρού κονιάματος μετά από 28 μέρες)

  ≥0,45kg/m².min0.5

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Στις περιπτώσεις εφαρμογή του πεταχτού σε μη απορροφητικές επιφάνεια (π.χ. εξιλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη, ελάχιστα απορροφητικό εμφανές σκυρόδεμα) ενδείκνυται η προσθήκη βελτιωτικής ρητίνης, τύπου Easymix λάτεξ, αντικαθιστώντας μέρος από το απαιτούμενο για την ανάμειξη του πεταχτού  νερού.
 • Ο σοβάς περιέχει τσιμέντο το οποίο αντιδρά αλκαλικά αναμειγνυόμενο με το νερό και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στη συσκευασία-σακί  του προϊόντος.

  •  
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες