You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

L400 ΚΟΛΛΑ ΥΑΛΟΤΟΥΒΛΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, για την επικόλληση και αρμολόγηση υαλότουβλων, διαφόρων διαστάσεων και ποιότητας. Το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα υποστρώματα που θα αποτελέσουν τη βάση για το χτίσιμο των υαλότουβλων, ακόμα και στα πλέον δύσκολα (με ελάχιστη απορροφητικότητα και λεία επιφάνεια). Είναι κατάλληλη για εφαρμογές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Ευκολία παρασκευής της (απαιτείται μόνο προσθήκη καθαρού νερού).
 • Ομοιογενές υλικό σταθερής βιομηχανικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.
 • Η σύνθεση της επιτρέπει ταχύτητα, σταθερότητα και αντοχή στο κτίσιμο των υαλότουβλων.
 • Εξασφαλίζει υψηλή δύναμη συγκόλλησης τόσο μεταξύ των δομικών στοιχείων (υαλότουβλα) όσο και με το υπόστρωμα εφαρμογής τους.
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλές μηχανικές αντοχές, αντοχές στις περιβαλλοντικές, θερμοκρασιακές μεταβολές και διακυμάνσεις υγρασίας εξασφαλίζοντας άριστα τελικά, ποιοτικά αποτελέσματα.
 • Οι αρμολογημένες επιφάνειες είναι σταθερές στο χρόνο, χωρίς ραγίσματα ή άλλες οπτικές αλλοιώσεις.
 • Τα υπολείμματα της κόλλας που παραμένουν μετά την αρμολόγηση καθαρίζονται εύκολα.
 • Παράγεται και έγχρωμη (κατόπιν παραγγελίας) σε 22 σταθερές ποιοτικά αποχρώσεις.
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Το υπόστρωμα κτισίματος των υαλότουβλων πρέπει να είναι σταθερό, στεγνό και καθαρό, απαλλαγμένο από σαθρά υπολείμματα, σοβάδες, μπογιές, σκόνες, κ.α. Το περιεχόμενο του σακιού αναμειγνύεται με καθαρό νερό (περίπου 6,8 - 7,0 lt/σακί), με ηλεκτρικό αναμείκτη, σε χαμηλές στροφές, έως ότου δημιουργηθεί ομοιογενές, χωρίς σβόλους μείγμα. Το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση μετά από πέντε περίπου λεπτά από την ανάμειξη του και παραμένει εργάσιμο για περίπου μιάμιση ώρα. Κατά τα διαστήματα θα πρέπει να αναδεύεται χωρίς όμως την προσθήκη περίσσειας νερού.
   Το έτοιμο μείγμα απλώνεται πάνω στο υπόστρωμα, με τη βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (περίπου 10mm) ή και με μυστρί και αρχίζουμε την τοποθέτηση των υαλότουβλων. Κάθε επόμενο υαλότουβλο καλύπτεται πλευρικά με το έτοιμο μείγμα της κόλλας, τοποθετείται και πιέζεται προσεκτικά στο υπόστρωμα στήριξης έως ότου τελειώσει η πρώτη σειρά.
   Για καλύτερα αποτελέσματα τοποθετούμε τους κατάλληλους αποστάτες για την ακρίβεια στο μέγεθος των αρμών. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται το χτίσιμο των υαλότουβλων έως ότου τελειώσει η επιφάνεια δόμησης, φροντίζοντας να υπάρχει αρκετή κόλλα μεταξύ των στρώσεων αλλά και στις πλευρικές ενώσεις τους. Η κόλλα που θα περισσέψει μετά την πίεση των υαλόουβλων για να πάρουν την ακριβή, τελική τους θέση στην επιφάνεια δόμησης, μπορεί άμεσα να απλωθεί προσεκτικά (με λεπτή ελαστική σπάτουλα) ή και με το χέρι, για να κλείσει εντελώς και να μορφοποιήσει τους μεταξύ των υαλότουβλων αρμούς.
   Τα υπολείμματα της κόλλας αφαιρούνται προσεκτικά με υγρό, μαλακό σφουγγάρι, ενώ ο πλήρης καθαρισμός της επιφάνειας γίνεται ταχύτερα όσο ακόμα τα υπολείμματα της κόλλας είναι φρέσκα. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα καθώς ο χρόνος επεξεργασίας του έτοιμου μείγματος μειώνεται σημαντικά.
   Δεν συνιστάται η εφαρμογή του υλικού σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα (θερμοκρασίες μικρότερες των +5οC ή και μεγαλύτερες των +35 οC) και σε έντονες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας, βροχή, κλπ). Η φρεσκοδομημένη επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται τις επόμενες ώρες από την κατασκευή της.

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   12,0 – 14,0 kg/m2, ανάλογα με το μέγεθος των υαλότουβλων και των αρμών τους.

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Λευκό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, ρητίνη και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κατατάσσεται ως κόλλα τύπου C2T – EN 12004.

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Διατηρείται σε προστατευμένο από υγρασία και παγετό χώρο (σε κλειστά σακιά) μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

   ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
   Σε σακιά των 25kg, σε παλέτα.


    
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες