You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

ΕΧΤRΑ 300 ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΡΗΤΙΝΟΥΧΑ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ  (ΛΕΥΚΗ)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Για τοποθέτηση πλακιδίων κάθε τύπου (κεραμικά, συνθετικά, από φυσικά δομικά πετρώματα) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για δάπεδα και τοίχους.
Το προϊόν είναι κατάλληλο για εφαρμογή πάνω σε συνήθη υποστρώματα από μπετόν, διαφόρων τύπου τσιμεντοκονιάματα, σε νέες ή παλαιές σοβατισμένες επιφάνειες και παλαιά σκυροδετιμένα δάπεδα επικαλυμμένα με μωσαϊκά ή κεραμικά πλακίδια, σε επιφάνειες από ελαφρά δομικά υλικά (πορομπετόν, κ.α.), σε τσιμεντο- και γυψοσανίδες, σε
γυψοσοβάδες, κ.α., σε χώρους με αυξημένες απαιτήσεις σε θερμοκρασιακές μεταβολές και υγρασία (μπάνια, μπαλκόνια, κ.α.).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Ευκολία παρασκευής της (απαιτείται προσθήκη μόνο νερού)
 • Ομοιογενές υλικό σταθερής βιομηχανικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.
 • Εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση με το υπόστρωμα και τα δομικά υλικά επικόλλησης, μηδενική ολίσθηση και αυξημένο χρόνο επεξεργασίας.
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλές μηχανικές αντοχές, αντοχές στις περιβαλλοντικές και  θερμοκρασιακές μεταβολές και  διακυμάνσεις υγρασίας. 
 • Προστατεύει τα δομικά υλικά επικόλλησης  από χρωματικές αλλοιώσεις και τον σχηματισμό εξανθημάτων.
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Η επιφάνεια εφαρμογής της κόλας πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και σταθερή. Απομακρύνονται όλα τα σαθρά υπολείμματα και καθαρίζεται πολύ καλά η επιφάνεια επίστρωσης.
   Το περιεχόμενο του σακιού αναμειγνύεται με καθαρό νερό (περίπου 6,5-7,0- lt/σακί), με ηλεκτρικό αναμείκτη, σε χαμηλές στροφές, έως ότου δημιουργηθεί ομοιογενές, χωρίς σβόλους μείγμα. Το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση μετά από πέντε περίπου λεπτά από την ανάμειξή του.
   Απλώνεται με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (6-10mm) ανάλογα με το υπόστρωμα και το είδος-μέγεθος των πλακιδίων. Τα πλακίδια τοποθετούνται και πιέζονται στην επιθυμητή θέση. Ο ανοιχτός χρόνος επεξεργασίας της έτοιμης κόλας είναι αρκετός για τις όποιες μικροδιορθώσεις απαιτηθούν για την ακριβή τοποθέτηση των πλακιδίων. Στην περίπτωση επικάλυψης του υποστρώματος με τσιμεντοκονία η επίστρωση της κόλλας θα πρέπει να αρχίσει μετά που η υγρασία του μειωθεί κάτω από 2,5%.
   Δεν συνιστάται η εφαρμογή του υλικού σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα  (θερμοκρασίες μικρότερες των +5oC ή μεγαλύτερες των +35oC), σε ρεύματα αέρος, βροχής, έντονης ακτινοβολίας, κλπ. Η φρεσκοπιστρωμένη επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται τις επόμενες ώρες.
   Σε περίπτωση που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και το υπόστρωμα πολύ ή ελάχιστα απορροφητικό επιβάλλεται κατάλληλη προετοιμασία του. Κατάλληλη προετοιμασία επιβάλλεται και στην περίπτωση εφαρμογής της κόλλας πάνω σε γυψοσανίδες και γυψοσοβάδες.
   Η αρμολόγηση των δαπέδων μπορεί να γίνει μετά από περίπου 24 ώρες, ενώ των τοίχων μετά από περίπου 10 ώρες.

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   2,0-4,0 kg/m2, ανάλογα με το είδος των  πλακιδίων και τις απαιτήσεις του υποστρώματος.

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Λευκό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, ρητίνες και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κατατάσσεται ως κόλλα τύπου C2ΤΕ- ΕΝ 12004

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Διατηρείται σε προστατευμένο από χώρο από υγρασία και παγετό χώρο (σε κλειστά σακιά) μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

   ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
   Σε σακιά των 25kg, σε παλέτα.

   TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
   Περιγραφή Τσιμεντοειδής λευκή κονία Πρόσφυση Κανονικές - ξηρές συνθήκες ≥1,8 N/mm2
   Κοκκομετρία < 0,5 mm Στο νερό ≥1,5 N/mm2
   Φαινόμενο ειδικό βάρος ~ 1300 kg/m3 Σε θερμοκρασία ≥1,4 N/mm2
   Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής ~30 λεπτά Σε ψύξη - απόψυξη ≥0,9 N/mm2
   Αντοχή στα αλκάλια άριστη
   Χρόνος μικρορυθμίσεων ~30 λεπτά Αρμολόγηση Δάπεδα    ~24 ώρες
   Ολίσθηση ≤ 0,5 mm Τοίχους ~10-12 ώρες

   ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η προσθήκη υγρής ρητίνης βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση, ελαστικότητα και αντοχή στην υγρασία. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες που αναφέρονται στο προϊόν Easymix Latex.
  • Η κόλλα περιέχει τσιμέντο το οποίο χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος.

   •  
     

    Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
    powered by HOTSoft.gr
    internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες