You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

2150 ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΜΑ ΔΑΠΕΔΩΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΥΤΟΕΠΙΠΕΔΟΥΜΕΝΟ (ΓΚΡΙ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Προϊόν με βάση το γκρι τσιμέντο, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας και ποιότητας, πολυμερή, ίνες και άλλα βελτιωτικά πρόσθετα. Το προϊόν χρησιμοποιείται για εξομάλυνση – επιπέδωση και ενίσχυση των δαπέδων από σκυρόδεμα, τσιμεντοκονίες, παλαιά μωσαϊκά (εργασίες ανακαίνισης), κλπ. Πριν από την επίστρωσή τους με κεραμικά ή πλαστικά πλακίδια, πλαστικά υλικά επίστρωσης δαπέδων, μοκέτες κλπ. Ενδείκνυται επίσης για την τελική διαμόρφωση δαπέδων για αποθήκες, υπόγεια καθώς και

 για διάφορους αποθηκευτικούς χώρους. Κατάλληλο για επιστρώσης πάχους 1-10mm.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Απαιτείται μόνο ανάμειξη με καθαρό νερό.
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσφυση και ιδιαίτερα βελτιωμένες μηχανικές αντοχές.
 • Αναμειγνύεται και εφαρμόζεται πολύ εύκολα, με λιγότερο κόπο και αυξημένη ταχύτητα στην χρήση και εφαρμογή του (μερικώς αυτοεπιπεδούμενο).
 • Παρέχει λεία επιφάνεια κατάλληλη για επίστρωση με πλακίδια διαφόρου τύπου και διαστάσεων.
 • Δεν συρρικνώνεται, δεν ρωγματώνει.
  •  

   ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
   Οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι σταθερές και καθαρές απαλλαγμένες από σαθρά υλικά, υπολείμματα λάσπης κτισίματος, σκόνες, γράσα κ.λ.π. Η ανάμειξη της τσιμεντοκονίας με καθαρό νερό (περίπου 3,2lt/σακί) μπορεί να γίνει σε κοινή μπετονιέρα ή για μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία με τις σύγχρονες μηχανές ανάμειξης ετοίμων κονιαμάτων (ρότορα – στάτορα) με τον κατάλληλο ρότορα. Μονωτικό υλικό πάχους περίπου ενός εκατοστού και ύψους ελαφρώς μεγαλύτερου από το συνολικό πάχος εφαρμογής της τσιμεντοκονίας τοποθετείται κατά μήκος των επαφών με τις σοβατισμένες επιφάνειες τοιχοποιίας, προτού την εφαρμογή της τσιμεντοκονίας ενώ συγχρόνως μονώνονται όλες οι σωληνώσεις ή τυχόν μεταλλικές προεκτάσεις.
   Το έτοιμο μείγμα εφαρμόζεται απ’ευθείας πάνω στην ελαφρώς βρεγμένη επιφάνεια του υποστρώματος, σε μέγιστο πάχος ανά στρώση έως 10cm. Η διάστρωση της τσιμεντοκονίας γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως με το κοινό σκυρόδεμα, ενώ η επιπέδωση της γίνεται με την χρήση ανοξείδωτου πήχη – αλφαδιού.
   Η ειδική σύνθεση της τσιμεντοκονίας υποβοηθά εξαιρετικά το έργο του συνεργείου εφαρμογής καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για την εφαρμογή και επιπέδωσή της.
   Στην περίπτωση επίστρωση σε επιφάνειες με ενδοδαπέδια θέρμανση ή γενικά σε επιφάνειες όπου απαιτείται μεγαλύτερη ελαστικότητα, πρόσφυση και αντοχή στην υγρασία συνιστάται η προσθήκη υγρής ρητίνης, τύπου Latex, σε αναλογία 1:1 έως 1:2 (Latex: νερό).
   Στην περίπτωση ιδιαίτερα λείων και ελάχιστα απορροφητικών επιφανειών, όπως εμφανές μπετόν, παλαιές επιφάνειες επικαλυμμένες με μωσαϊκά, κ.α., η εφαρμογή ασταριού (τύπου Easymix 2070 ή του προϊόντος ST 60) είναι απαραίτητη τόσο για την ενίσχυση της πρόσφυσης της τσιμεντοκονίας με το υπόστρωμα όσο και την διαχρονική αντοχή της.
   Η επικόλληση των πλακιδίων-πλακών θα πρέπει να γίνει εφόσον η υγρασία της τσιμεντοκονίας μειωθεί σε λιγότερο από 2,5 %.
   Δεν συνιστάται η εφαρμογή του προϊόντος σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα (θερμοκρασίες μικρότερες των +5oC ή μεγαλύτερες των +35oC).

    

   ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
   Περίπου 13,0 -14,0 kg/m2, για στρώση πάχους 1cm, ανάλογα με το υπόστρωμα.

    

   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
   Τσιμεντοειδής κονία με βάση το γκρι τσιμέντο, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας και ποιότητας και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

    

   ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
   Ανταποκρίνεται πλήρως στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κατατάσσεται ως  CT-C25-F7   με βάση την EN 13813

    

   ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
   Σε κλειστά σακιά τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής, σε προστατευμένο από την υγρασία και τον παγετό χώρο.

    

   ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
   Σε σακιά των 25kg, σε παλέτες.


    


    
    

   Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
   powered by HOTSoft.gr
   internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες