You need to upgrade your Flash Player.
 

 

  

SUPER ELASTIC 500 ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΡΗΤΙΝΟΥΧΑ, ΥΠΕΡΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ, ΕΛΑΣΤΙΚΗ (ΛΕΥΚΗ)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΧΡΗΣΗ
Για τοποθέτηση πλακιδίων κάθε τύπου (κεραμικά, συνθετικά ή από φυσικά δομικά πετρώματα) και διαστάσεων για εσωτερικές ή και εξωτερικές επιφάνειες δαπέδων και τοίχων. To προϊόν εφαρμόζεται πάνω σε συνηθισμένα υποστρώματα από σκυρόδεμα, ελαφρομπετόν, τσιμεντοκονίες, σε σοβατισμένες επιφάνειες, πάνω σε υπάρχοντα παλιά πλακίδια ή μωσαϊκά, σε τσιμεντοσανίδες ή γυψοσανίδες, σε γυψοσοβάδες,
κ.α. και σε χώρους με αυξημένες απαιτήσεις στις θερμοκρασιακές μεταβολές και διακυμάνσεις υγρασίας (ενδοδαπέδια θέρμανση, πισίνες, μπάνια, μπαλκόνια, κ.α.).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Ευκολία παρασκευής της (απαιτείται προσθήκη μόνο νερού).
 • Ομοιογενές υλικό σταθερής βιομηχανικής παραγωγής και υψηλής ποιότητας.
 • Εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση, μηδενική ολίσθηση, αυξημένο χρόνο επεξεργασίας και αυξημένη ελαστικότητα.
 • Εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα πρόσφυσης και διαχρονικής αντοχής σε δύσκολες και απαιτητικές κατασκευές. 
 • Προστατεύει τα δομικά υλικά επικόλλησης από χρωματικές αλλοιώσεις και τον σχηματισμό εξανθημάτων.
 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
  Η επιφάνεια εφαρμογής της κόλας πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και σταθερή, απαλλαγμένη από σαθρά υπολείμματα ή άλλα υπολείμματα (σοβάδες, γράσα, λάδια, κ.α.). Το περιεχόμενο του σακιού αναμειγνύεται με καθαρό νερό (περίπου 6,5-6,7 lt/σακί), με ηλεκτρικό αναμείκτη, σε χαμηλές στροφές, έως ότου δημιουργηθεί ομοιογενές, χωρίς σβόλους μείγμα. Το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση μετά από πέντε περίπου λεπτά από την ανάμειξή του. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια της χρήσης του αναδεύεται περιοδικά, χωρίς όμως την προσθήκη επιπλέον ποσότητας νερού.
  Απλώνεται με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (6-10mm), ανάλογα με το υπόστρωμα και το είδος-μέγεθος των πλακιδίων. Τα πλακίδια τοποθετούνται και πιέζονται στην επιθυμητή τους θέση. Ο ανοιχτός χρόνος επεξεργασίας της έτοιμης κόλας είναι αρκετός για τις όποιες μικροδιορθώσεις απαιτηθούν για την ακριβή τοποθέτηση των πλακιδίων. 
  Στην περίπτωση επικάλυψης του υποστρώματος με τσιμεντοκονία η επίστρωση της κόλλας θα πρέπει να αρχίσει μετά που η υγρασία της μειωθεί κάτω από 2,5%.
  Δεν συνιστάται η εφαρμογή του υλικού σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα  (θερμοκρασίες μικρότερες των +5 ή μεγαλύτερες των +35oC), σε ρεύματα αέρος, βροχής, έντονης ακτινοβολίας, κλπ. Η φρεσκοπιστρωμένη επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται τις επόμενες ώρες από την εφαρμογή της κόλλας-επικόλληση των πλακιδίων.
  Σε περίπτωση που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και το υπόστρωμα πολύ ή ελάχιστα απορροφητικό, επιβάλλεται κατάλληλη προετοιμασία του. Κατάλληλη προετοιμασία επιβάλλεται και στην περίπτωση εφαρμογής της κόλλας πάνω σε γυψοσανίδες και γυψοσοβάδες όπου απαιτείται να προηγηθεί η εφαρμογή κατάλληλου ασταριού.
  Η αρμολόγηση των δαπέδων μπορεί να γίνει μετά από περίπου 24 ώρες, ενώ των τοίχων μετά από περίπου 10 ώρες.

  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  2,0-4,0 kg/m2, ανάλογα με το είδος των  πλακιδίων και τις απαιτήσεις του υποστρώματος.

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  Λευκό τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, ρητίνες και ειδικά βελτιωτικά πρόσθετα.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Κατατάσσεται ως κόλλα τύπου C2TES1, υπερκαλύπτοντας τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές, ΕΝ 12004-EN 12002.

  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Διατηρείται σε προστατευμένο από υγρασία και παγετό χώρο (σε κλειστά σακιά) μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Σε σακιά των 25kg, σε παλέτα.

  TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  Περιγραφή Τσιμεντοειδής λευκή κονία Παραμόρφωση  - Ευκαμψία >2,5mm2
  Κοκκομετρία

  < 0,5 mm~ 1300 kg/m3

  Πρόσφυση

  Κανονικές - ξηρές συνθήκες ≥2,3 N/mm2
  Φαινόμενο ειδικό βάρος

  Σε θερμοκρασία

  Στο νερό ≥1,6 N/mm2
  Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής

  ~30 λεπτά

  Σε θερμοκρασία  ≥1,8 N/mm2
  Αντοχή στα αλκάλια

  άριστη

  Σε ψύξη - απόψυξη ≥0,9 N/mm2
  Χρόνος μικρορυθμίσεων

  ~30 λεπτά

  Αρμολόγηση

  Δάπεδα    ~24 ώρες
  Ολίσθηση

  ≤ 0,5 mm

  Τοίχους ~10-12 ώρες

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Για βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της κόλλας, συμβουλευτείτε τις οδηγίες που αναφέρονται στο προϊόν Easymix Latex.
 • Η κόλλα περιέχει τσιμέντο το οποίο χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες ασφάλειας-προφυλάξεις που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος.

 •  
   

  Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
  powered by HOTSoft.gr
  internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες